Sposób przygotowania:
Racuszki z jabłkiem i bananem
Do miski wlałam zsiadłe mleko, dodałam żółtka oddzielone od białek, sodę oczyszczoną, cukier wanilinowy i ocet. Roztrzepałam. Dosypałam przesianą przez sitko mąkę i wymieszałam łyżką na w miarę jednolite ciasto. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyłam z ciastem. Owoce opłukałam, osuszyłam i obrałam ze skórki. Banana pokroiłam w plasterki, a jabłko, po usunięciu gniazdek nasiennych, w kosteczkę. Dodałam do ciasta i wymieszałam. Na patelni rozgrzałam olej, łyżką nakładałam ciasto i na wolnym ogniu smażyłam na rumiano z obu stron. Bezpośrednio z patelni przekładałam na papierowy ręcznik, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe racuchy ułożyłam na talerzach, polałam płynnym miodem i posypałam wiórkami kokosowymi.
julcia12437
monikaT83
edytaha
Monisiu, to pozostaje tylko zamieszać ciasto, bo moje już niestety zjedzone :)
monikaT83
edytaha
Na pewno wyjdzie pyszna :)
gosia56
edytaha
Nie mylisz się Gosiu :)
zbysiowa
edytaha
Hihihi, czyli stanowisz Madziu poważą konkurencję racuchową dla mojego Połówka :D
zbysiowa
Oj nie ma tak źle, przy moim choróbsku najwyżej jeden:D
edytaha
:D
alaaa
edytaha
Dzięki Alinko :)
MagdaMM
edytaha
Masz rację Madziu, rozpieszczam, bo na to zasługuje :)