Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Racuszki z otrębami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Racuszki z jabłkiem i otrębami

Racuszki z otrębami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuszki z otrębami

 

 

  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Racuszki z otrębami
Jajko roztrzepać z cukrem oraz szczyptą soli. Następnie dodać kefir i roztrzepać. Dodać mąkę, otręby oraz proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę i dodać do ciasta wraz z cynamonem. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju niewielkie racuszki na złoty kolor z każdej strony. Usmażone racuszki posypać obficie cukrem pudrem i od razu podawać. Smacznego!!!
Racuszki z otrębami
Racuszki z otrębami
Racuszki z otrębami
Racuszki z otrębami