madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie zastąpi rafaello do którego jesteśmy przyzwyczajeni z reklam ale jest równie pyszny

Rafaello Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rafaello

 

  • 1 biszkopt
  • 1/2 litra kremówki
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 2 opakowania śnieżki
  • 1 duża paczka wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Rafaello
Śmietanę kremówkę dzielimy na pół, a następnie w jednej części rozpuszczamy białe czekolady, lekko podgrzewając na małym ogniu, po czym studzimy.Do przestudzonej śmietany wlewamy resztę i ubijamy na sztywną pianę, następnie cały czas ubijając wsypujemy śnieżki. Gotową masę czekoladową rozsmarowujemy na wcześniej upieczonym biszkopcie ( ja piekę z 3 jaj na mniejszej blaszce, wtedy mogę ułożyć grubszą warstwę masy) i obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Można też zrobić inaczej tzn. połowę wiórków wsypać do masy i wymieszać , a dopiero resztę wsypać na wierzch , ale ja wolę w pierwszej wersji.
Rafaello
Białe czekolady rozpuszczamy w połowie kremówki
Rafaello
Kremówki ubijamy na sztywno i dosypujemy śnieżki
Rafaello
Gotową masę rozsmarowujemy na biszkopcie