Sposób przygotowania:
Rafaello
Biszkopt :
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, dodawać cukier, ubić na sztywno. Później dodawać po 1 żółtku, cały czas ubijając. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie szpatułką. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min. w temp. 180 st.
Masa:
Ubić śmietanę (dobrze schłodzoną), dodać śnieżki, później startą białą czekoladę, cały czas miksując.
Odłożyć troszkę kokosu do posypania, resztę wsypać do śmietany. Wlać adwokat i na końcu śmietan fixy, miksować. Masą posmarować wystudzony biszkopt, posypać kokosem a następnie włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, dodawać cukier, ubić na sztywno. Później dodawać po 1 żółtku, cały czas ubijając. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie szpatułką. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min. w temp. 180 st.
Masa:
Ubić śmietanę (dobrze schłodzoną), dodać śnieżki, później startą białą czekoladę, cały czas miksując.
Odłożyć troszkę kokosu do posypania, resztę wsypać do śmietany. Wlać adwokat i na końcu śmietan fixy, miksować. Masą posmarować wystudzony biszkopt, posypać kokosem a następnie włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.
kawusia