alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Rafaello

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Jedno z moich ulubionych ciast :)

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 80 g mąki
  • 160 g cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rafaello
Biszkopt :
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, dodawać cukier, ubić na sztywno. Później dodawać po 1 żółtku, cały czas ubijając. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie szpatułką. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min. w temp. 180 st.

Masa:
Ubić śmietanę (dobrze schłodzoną), dodać śnieżki, później startą białą czekoladę, cały czas miksując.
Odłożyć troszkę kokosu do posypania, resztę wsypać do śmietany. Wlać adwokat i na końcu śmietan fixy, miksować. Masą posmarować wystudzony biszkopt, posypać kokosem a następnie włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.