Sposób przygotowania:
Rafaello
BISZKOPT:
Wszystkie składniki wymieszać. Masę przelać do wysmarowanej blachy. Piec około 0,5 h w 180°C. Po uzyskaniu złocistego ciasta, wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia.
MASA:
Ubić schłodzoną kremówkę, dodać śnieżki na sucho lub ubite w małej ilości mleka, wiórki i rozpuszczoną na parze czekoladę, wlać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, przed dodaniem wstawić na chwileczkę do gorącej wody , aż uzyska płynną konsystencję. Wszystko delikatnie wymieszać. Wylać na biszkopt włożony do tortownicy. Schłodzić.
Wszystkie składniki wymieszać. Masę przelać do wysmarowanej blachy. Piec około 0,5 h w 180°C. Po uzyskaniu złocistego ciasta, wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia.
MASA:
Ubić schłodzoną kremówkę, dodać śnieżki na sucho lub ubite w małej ilości mleka, wiórki i rozpuszczoną na parze czekoladę, wlać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, przed dodaniem wstawić na chwileczkę do gorącej wody , aż uzyska płynną konsystencję. Wszystko delikatnie wymieszać. Wylać na biszkopt włożony do tortownicy. Schłodzić.