Askuna

Askuna

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszne ciasto na urodzinowy stół

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

 

  • BISZKOPT
  • 5 jajek
  • 1/4 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Rafaello
BISZKOPT:

Wszystkie składniki wymieszać. Masę przelać do wysmarowanej blachy. Piec około 0,5 h w 180°C. Po uzyskaniu złocistego ciasta, wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia.



MASA:

Ubić schłodzoną kremówkę, dodać śnieżki na sucho lub ubite w małej ilości mleka, wiórki i rozpuszczoną na parze czekoladę, wlać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, przed dodaniem wstawić na chwileczkę do gorącej wody , aż uzyska płynną konsystencję. Wszystko delikatnie wymieszać. Wylać na biszkopt włożony do tortownicy. Schłodzić.