agus1254

agus1254

Kucharz
[Przepisów: 10]

Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne biszkoptowe ciasto z pysznym kremem

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • BISZKOPT
  • 4 jaja
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2/3 szklanki mąki pszennej
  • 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA
  • 0,5 litra śmietany tortowej 36%
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 2 opakowania śnieżki(może być na wodę)
  • 15 dkg wiórków kokosowych
  • 1 opakowanie migdałów w płatkach

Sposób przygotowania:

Rafaello
BISZKOPT: Białka ubić,dodać cukier i dalej ubijać.Dodać żółtka i jeszcze ubijać.Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Delikatnie wymieszać.Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia średniej tortownicy lub prostokątnej blachy.Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170 stopni C przez ok.25 minut.Ostudzić i podzielić na dwie części.
MASA:Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej,ostudzić.Śmietanę ubić,dodać śnieżki,rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę i dalej ubijać.Można dodać trochę cukru pudru(jeżeli ktoś woli słodsze).Do ubitej masy wsypać wiórki i dokładnie wymieszać.Wylać na nasączony biszkopt,posypać płatkami migdałów i oziębić w lodówce.