Sposób przygotowania:
Rafaello
BISZKOPT: Białka ubić,dodać cukier i dalej ubijać.Dodać żółtka i jeszcze ubijać.Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Delikatnie wymieszać.Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia średniej tortownicy lub prostokątnej blachy.Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170 stopni C przez ok.25 minut.Ostudzić i podzielić na dwie części.
MASA:Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej,ostudzić.Śmietanę ubić,dodać śnieżki,rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę i dalej ubijać.Można dodać trochę cukru pudru(jeżeli ktoś woli słodsze).Do ubitej masy wsypać wiórki i dokładnie wymieszać.Wylać na nasączony biszkopt,posypać płatkami migdałów i oziębić w lodówce.
MASA:Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej,ostudzić.Śmietanę ubić,dodać śnieżki,rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę i dalej ubijać.Można dodać trochę cukru pudru(jeżeli ktoś woli słodsze).Do ubitej masy wsypać wiórki i dokładnie wymieszać.Wylać na nasączony biszkopt,posypać płatkami migdałów i oziębić w lodówce.