Sposób przygotowania:
Rafaello.
Biszkopt: Rozbijamy jajka oddzielając żółtka od białek. Z białek ubijamy pianę na sztywno. Po ubiciu stopniowo dodajemy po jednej łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie dodajemy żółtka cały czas ubijając. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 30 min. w temperaturze 180’C. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia. Krem: Śmietany ubić ze śnieżką do tego dodać wcześniej rozpuszczoną i ostudzoną białą czekoladę. Na koniec dodać wiórki kokosowe.Na ostudzony biszkopt wylewamy ten krem i wkładamy ciasto do lodówki.
edytaha
natalka1107@o2.pl
Śmietanki mają mieć po 500 g.
W sklepach są dwa rodzaje śnieżek na mleko i na wodę. Więc o to chodzi,że śnieżka ma być na wodę.