natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Rafaello.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto jest naprawdę przepyszne! Każdemu zasmakuje.

Rafaello.

Składniki:

Rafaello.

 

  • Składniki na biszkopt:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki
  • cukier waniliowy
  • czubata łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Rafaello.
Biszkopt: Rozbijamy jajka oddzielając żółtka od białek. Z białek ubijamy pianę na sztywno. Po ubiciu stopniowo dodajemy po jednej łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie dodajemy żółtka cały czas ubijając. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 30 min. w temperaturze 180’C. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia. Krem: Śmietany ubić ze śnieżką do tego dodać wcześniej rozpuszczoną i ostudzoną białą czekoladę. Na koniec dodać wiórki kokosowe.Na ostudzony biszkopt wylewamy ten krem i wkładamy ciasto do lodówki.