Pawelas1990

Pawelas1990

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto jest bardzo proste oraz bajecznie pyszne

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • 3 szklanki mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 płaskie łyżki mąki pszennej
  • 2 żółtka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 kostka masła
  • 1 1/2 paczki wiórków kokosowych
  • 7 paczek krakersów (lajkonik)

 

Sposób przygotowania:

Rafaello
Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem waniliowym i 1/2 szklanki cukru . W 1 szklance mleka rozrobić 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej , 3 płaskie łyżki mąki pszennej i 2 żółtka.
Ugotować budyń.
Do ostudzonego budyniu dodać 1 kostkę masła, 1 1/2 paczki
wiórków kokosowych.
Przekładać krakersami (3 warstwy)