madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Rafaello 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, kokosowe ciasto zadowoli nie jednego łasucha.

Rafaello 6

Składniki:

Rafaello 6

 

  • duża paczka herbatników
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 1 op cukru waniliowego
  • kostka masła roślinnego
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 l mleka
  • 2 płaskie łyzki mąki pszennej
  • budyn waniliowy
  • 2 żółtka

Sposób przygotowania:

Rafaello 6
Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i 1/2 szkl cukru. Dodajemy mąkę, budyń i pół szklanki mleka, całość miksujemy. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem. Wlewamy zmiksowaną masę. Gotujemy, mieszając, aż zgestnieje, studzimy. Masło miksujemy dodająć po łyżce chłodnej masy budyniowej. Wsypujemy wiórki kokosowe ( część zostawiamy do dekoracji około 1/2 szklanki), mieszamy. Na dnie blaszki układamy warstwę herbatników, nakładamy na nie masę i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.