Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Rafaello bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne ciasto bez pieczenia na krakersach. Na wierzch zamiast wiórków kokosowych można użyć płatki migdałów.

Rafaello bez pieczenia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rafaello bez pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Rafaello bez pieczenia
Żółtka utrzeć ze szklanką cukru i cukrem waniliowym. W szklance mleka wymieszać utarte żółtka i obie mąki. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować, dodać mleko z żółtkami i mąką, chwilę pogotować. Następnie ostudzić. 30 dag masła zmiksować dodając partiami budyń. W formie 25 x 40 lub innej ułożyć warstwę krakersów, na nie położyć 1/3 kremu, następnie ponownie warstwę krakersów, 1/3 kremu, warstwę krakersów i 1/3 kremu. Pozostałe 10 dag masła rozpuścić, dodać 4 łyżki cukru i wiórki kokosowe. Uprażyć na złoty kolor mieszając. Gdy wiórki przestygną wyłożyć je na ciasto.
Rafaello bez pieczenia
Krakersy należy ułożyć ciasno obok siebie
Rafaello bez pieczenia
Krem powinien nie mieć żadnych grudek, należy użyć do niego miękkiego masłau
Rafaello bez pieczenia
Na warstwę krakersów należy rozłożyć 1/3 kremu
Rafaello bez pieczenia
Na wierzch ciasta rozłożyć wystudzone wiórki