olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Rafaello bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rafaello lubi chyba każdy, więc dysponując całą jego blachą koniecznie trzeba zaprosić znajomych, aby również mogli się nim delektować.

Rafaello bez pieczenia Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rafaello bez pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Rafaello bez pieczenia
100 ml mleka łączę z żółtkami oraz mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka gotuję wraz z cukrem i cukrem waniliowym, po czym dodaję żółtka połączone z mąką i mieszając gotuję budyń. Do przestudzonej masy dodaję masło, następnie wiórki kokosowe (odkładam 6 łyżek) oraz amaretto i dokładnie mieszam. Formę wykładam papierem do pieczenia, po czym wykładam dno krakersami. Krakersy smaruję przygotowaną masą, następnie układam jeszcze dwie takie warstwy, a ostatnią posypuje odłożonymi wiórkami kokosowymi i wstawiam do lodówki na 3 godziny. Po schłodzeniu ciasto posypuję startą białą czekoladą.
Rafaello bez pieczenia
Formę wykładam papierem do pieczenia, po czym wykładam dno krakersami.
Rafaello bez pieczenia
Krakersy smaruję przygotowaną masą, następnie układam jeszcze dwie takie warstwy, a ostatnią posypuje odłożonymi wiórkami kokosowymi i wstawiam do lodówki na 6 godzin.

Tagi:

czekolada