Sposób przygotowania:
Rafaello wg marli75
Biszkopt:
białka z cukrem ubić na sztywną pianę,dodać żółtka,mąkę,proszek do pieczenia,olej,wymieszać.Ciasto wylać na posmarowaną blachę(24x34cm) i piec ok.30 min w 180 st.C.
Masa:
śmietanę podgrzać na wolnym ogniu(nie wolno zagotować),dodać pokruszone czekolady,podgrzewać do rozpuszczenia czekolady.Wystudzić,dodać śnieżki i miksować ok. 10-15 minut(masa ma zgęstnieć i podwoić objętość),do masy dodać 20 dkg kokosu i płatki migdałowe.Gotową masę wylać na wystudzony biszkopt,pospać resztą kokosu.Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.
białka z cukrem ubić na sztywną pianę,dodać żółtka,mąkę,proszek do pieczenia,olej,wymieszać.Ciasto wylać na posmarowaną blachę(24x34cm) i piec ok.30 min w 180 st.C.
Masa:
śmietanę podgrzać na wolnym ogniu(nie wolno zagotować),dodać pokruszone czekolady,podgrzewać do rozpuszczenia czekolady.Wystudzić,dodać śnieżki i miksować ok. 10-15 minut(masa ma zgęstnieć i podwoić objętość),do masy dodać 20 dkg kokosu i płatki migdałowe.Gotową masę wylać na wystudzony biszkopt,pospać resztą kokosu.Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.