marli75

marli75

Kucharz
[Przepisów: 14]

Rafaello wg marli75

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Po prostu rozpływa się w ustach

Rafaello wg marli75

Składniki:

Rafaello wg marli75

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 1 szkl.mąki
  • 3/4 szkl. cukru
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 op. cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Rafaello wg marli75
Biszkopt:
białka z cukrem ubić na sztywną pianę,dodać żółtka,mąkę,proszek do pieczenia,olej,wymieszać.Ciasto wylać na posmarowaną blachę(24x34cm) i piec ok.30 min w 180 st.C.

Masa:
śmietanę podgrzać na wolnym ogniu(nie wolno zagotować),dodać pokruszone czekolady,podgrzewać do rozpuszczenia czekolady.Wystudzić,dodać śnieżki i miksować ok. 10-15 minut(masa ma zgęstnieć i podwoić objętość),do masy dodać 20 dkg kokosu i płatki migdałowe.Gotową masę wylać na wystudzony biszkopt,pospać resztą kokosu.Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.