Sposób przygotowania:
Rafaello z budyniem
Biszkopt - PRZYGOTOWANIE: Oddzielic żółtka od białek .Białka ubic z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna piane . Żółtka utrzec z octem. Do żóltek dodac ubite białka i delikatnie wymieszac z maka i proszkiem . Piec ok 15- 20min w temp. 180 CKrem - PRZYGOTOWANIE: Budyń połączyć z cukrem i mąką w szklance mleka . Pozostałą część mleka zagotować . Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i gotować do zgęstnienia . Wystudzić . Wystudzony budyń utrzeć na jednolitą masę z margaryną lub masłem. Wiórki - PRZYGOTOWANIE: ns patelni rozpuścić tłuszcz , na roztopiony łuszcz wsypać wiórki i cukier . Smażyć do do momentu aż wiórki będą złote . Jeżeli dodamy mleko będą wilgotne. Ciasto - WERSJA KOŃCOWA Ostudzony biszkopt przekroić na pół . Masę budyniową podzielić na 3 części . 2/3 przełożyć na pierwszy biszkopt i przykryć drugim biszkoptem. na wierzch wyłożyć resztę masy i rozsmarować . Wierzch posypać usmażonymi i zimnymi wiórkami .