Sposób przygotowania:
Rafaello z malinami.
Pierwszym zadaniem jest upieczenie biszkoptu. Białka należy ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Do ubitej piany dodać żółtka i partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając, aby piana nie opadła. Wyłożyć ciasto na blachę i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 35 minut. Następnie należy zrobić masę. W ¼ mleka skondensowanego (w garnku na małym ogniu) rozpuszczamy białą czekoladę, dodając po jednej kostce. Rozpuszczona czekolada musi się schłodzić. W pozostałej części zimnego mleka skondensowanego ubijamy dwie bite śmietany (śnieżki), jak zgęstnieje dodajemy kokos oraz schłodzoną białą czekoladę. Masę należy nałożyć na zimny biszkopt, poukładać na masie maliny i zalać rozpuszczoną w wodzie galaretką.
Natala1210
Tit
MARIA66