alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Rafaello z dżemem malinowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ciasto na biszkopcie z dżemem malinowym i pyszną kokosową pianką. Idealne na wszelkie okazję. Polecam

Rafaello z dżemem malinowym

Składniki:

Rafaello z dżemem malinowym

Biszkopt

Masa

  • 0.5 l śmietany 30%
  • 1 tabliczka dobrej białej czekolady
  • 100 g wiórki w kokosowych + 3 łyżki do posypania
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1/3 szkl adwokata
  • Dodatkowo 4 łyżki dżemu malinowego

Sposób przygotowania:

Rafaello z dżemem malinowym
Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. Później dodawać po jednym żółtku i ubijać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i wmieszać do masy. Piec 20 min w temp 180 st.

Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno ze śnieżką. Następnie dodać startą na drobnej tarce czekoladę; miksować. Później dodać wiórki kokosowe. Następnie wmiksować schłodzoną żelatynę (wcześniej rozpuszczone w 1/4szkl wrzątku). Na koniec dodać adwokata i zmiksować.

Biszkopt posmarować dżemem, na to wyłożyć masę kokosową. Wierzch posypać uprażonymi wiórkami kokosowymi.

Smacznego