Sposób przygotowania:
Rafaello z dżemem malinowym
Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. Później dodawać po jednym żółtku i ubijać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i wmieszać do masy. Piec 20 min w temp 180 st.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno ze śnieżką. Następnie dodać startą na drobnej tarce czekoladę; miksować. Później dodać wiórki kokosowe. Następnie wmiksować schłodzoną żelatynę (wcześniej rozpuszczone w 1/4szkl wrzątku). Na koniec dodać adwokata i zmiksować.
Biszkopt posmarować dżemem, na to wyłożyć masę kokosową. Wierzch posypać uprażonymi wiórkami kokosowymi.
Smacznego
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno ze śnieżką. Następnie dodać startą na drobnej tarce czekoladę; miksować. Później dodać wiórki kokosowe. Następnie wmiksować schłodzoną żelatynę (wcześniej rozpuszczone w 1/4szkl wrzątku). Na koniec dodać adwokata i zmiksować.
Biszkopt posmarować dżemem, na to wyłożyć masę kokosową. Wierzch posypać uprażonymi wiórkami kokosowymi.
Smacznego