Sposób przygotowania:
Rafaello z migdałami
Z jednego litra mleka odlej 1 szklankę i rozmieszaj w nim 2 budynie i mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Miękkie masło utrzyj z żółtkiem na biało. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony budyń i zagotuj mieszając aż zgęstnieje. Odstaw do ostudzenia. Migdały sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Przekrój każdy na pół. ( Można też użyć płatków migdałowych ale ja lubię jak migdał chrupie ;). Ostudzony budyń dodawaj łyżką do masła i ciągle ucieraj aż składniki się dobrze połączą. Na koniec wsyp wiórki kokosowe i wymieszaj. Nie wsypuj wszystkich, zostaw troszkę do posypania deseru po wierzchu. Odstaw masę do lodówki na jakąś godzinę aby lekko stężała, będzie się wtedy lepiej rozprowadzać i nie będzie spływać. Blachę dowolnej wielkości wyłóż folią i układaj herbatniki na całej jej powierzchni. Rozsmaruj masę nie za grubo i na każdy herbatnik wciśnij migdał. Jeśli masa nadal jest za rzadka należy po każdej posmarowanej warstwie wkładać do lodówki i po wyjęciu znów smarować następne warstwy,ale jeśli zachowamy proporcje podane w przepisie nie powinno być z tym kłopotu. Wierzch deseru zakończ cienko posmarowaną warstwą kremu i posyp wiórkami. Wstaw do lodówki do czasu całkowitego stężenia. Smacznego!