kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Rafaelo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wspaniałe Rafaelo...dla smakoszy;)

Rafaelo

Składniki:

Rafaelo

 

  • Biszkopt:
  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 1szklanka mąki
  • 1 szklanka kartoflanki
  • Krem:
  • 3 białe czekolady
  • 2 śnieżki na wodę
  • 0,5 l śmietany 18%
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • Dodatek:
  • 1 słoik powideł śliwkowych
  • 1 biała polewa

 

Sposób przygotowania:

Rafaelo
Biszkopt: Jaja i cukier ubić na puch, następnie przez sitko wsypać mąkę i kartoflankę. Delikatnie wymieszać. Piec ok30min, następnie go ostudzić i przekroić na pół. Krem: Czekolady rozpuścić w 1/2 szklance śmietany. Resztę śmietany ubić ze śnieżkami, następnie dodawać rozpuszczoną czekoladę i wiórka kokosowe. Spód biszkoptu włożyć do blachy i posmarować go śliwkowymi powidłami. Później włożyć krem, na krem położyć górę biszkoptu. Na koniec polać polewą i posypać wiórkami.