Sposób przygotowania:
Raffaello na krakersach
Żółtka utrzyj mikserem z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Dodaj mąkę ziemniaczaną oraz pszenną. Wymieszaj. Dolej 1/2 szklanki mleka. Wszystko razem zmiksuj. Resztę mleka zagotuj z pozostałym cukrem. Na gotujące się mleko wlej masę jajeczną. Wymieszaj i gotuj do uzyskania konsystencji budyniu. Ostudź. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę. Następnie cały czas ucierając, dodaj stopniowo ostudzony budyń. Na koniec do masy wsyp wiórki kokosowe. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na dnie średniej blachy rozłóż warstwę krakersów. Na krakersy rozłóż 1/3 masy następnie krakersy i 2/3 masy, krakersy i masa. Wierzch ciasta posyp wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc aby krakersy zmiękły.
Andrew/Andy
gusia1000