Sposób przygotowania:
Ragout duńskie
Ziemniaki obrać,gotować w posolonym wrzątku 15 min.i odcedzić.Mięso pokroić w kostkę,cebulę obrać,pokroić w grube plastry.W głębokim rondlu rozgrzać smalec,obsmażyć mięso i cebulę na złoty kolor,a następnie oprószyć mąką,gdy mąka się zrumieni,wlać sok z kapusty i mieszać drewnianą łyżką,aż powstanie gładki sos.Jeżeli sos jest zbyt gęsty dolać trochę wrzątku.Doprawić majerankiem,kolendrą,solą i pieprzem.Do mięsa dodać kiszoną kapustę i podgotowane ziemniaki.Rondel szczelnie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170"C.zapiekać około 40min.tak żeby kapusta,mięso i ziemniaki były miękkie.Wyjąć,wlać śmietankę,dokładnie wymieszać i od razu podawać.