Sposób przygotowania:
Ragout grzybowe w bułkach.
Wszystkie grzyby oczyścić,opłukać dokładnie w bieżącej wodzie,pokroić na kawałki.Podsmażyć na maśle,wyjąć,odsączyć.
Umyć pora,paprykę,selera naciowego oraz posiekać drobno.Pods-
-mażyć na patelni warzywa,dodać ponownie grzyby i groszek z konserwy.Śmietanę wymieszać w szklance z mąką i zalać tym całość na patelni.Doprawić ziołami,solą i pieprzem.Bułki przekroić w poprzek na pół i wydrążyć z miąższu,a na to miejsce wkładać nadzienie grzybowe.Można podawać danie w bułkach nakryte czapeczkami z górnej części bułki.
Umyć pora,paprykę,selera naciowego oraz posiekać drobno.Pods-
-mażyć na patelni warzywa,dodać ponownie grzyby i groszek z konserwy.Śmietanę wymieszać w szklance z mąką i zalać tym całość na patelni.Doprawić ziołami,solą i pieprzem.Bułki przekroić w poprzek na pół i wydrążyć z miąższu,a na to miejsce wkładać nadzienie grzybowe.Można podawać danie w bułkach nakryte czapeczkami z górnej części bułki.