marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Ragout grzybowe w bułkach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Grzyby oczyścić,opłukać dokładnie,pokroić na kawałki.Podsmażyć na maśle,wyjąć,odsączyć.Potem podsmażyć warzywa,dodać resztę,zawiesić,dopraw

Ragout grzybowe w bułkach.

Składniki:

Ragout grzybowe w bułkach.

 

  • 1/2 kg.różnych grzybów leśnych,np.podgrzybków,prawdziwków,
  • 200 ml.śmietany,
  • łyżka mąki pszennej,
  • 3 łyżki groszku konserwowego,
  • 3 kawałki selera naciowego,
  • mały por,
  • papryka świeża,
  • kostka rosołowa,
  • majeranek,
  • pieprz czarny mielony,
  • sól,
  • 4 duże i okrągłe bułki razowe z ziarnami.

Sposób przygotowania:

Ragout grzybowe w bułkach.
Wszystkie grzyby oczyścić,opłukać dokładnie w bieżącej wodzie,pokroić na kawałki.Podsmażyć na maśle,wyjąć,odsączyć.
Umyć pora,paprykę,selera naciowego oraz posiekać drobno.Pods-
-mażyć na patelni warzywa,dodać ponownie grzyby i groszek z konserwy.Śmietanę wymieszać w szklance z mąką i zalać tym całość na patelni.Doprawić ziołami,solą i pieprzem.Bułki przekroić w poprzek na pół i wydrążyć z miąższu,a na to miejsce wkładać nadzienie grzybowe.Można podawać danie w bułkach nakryte czapeczkami z górnej części bułki.

Tagi:

grzyby