czarnakawa

czarnakawa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Ragout rybne z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Filtety rybne skropic sokiem z cytryny...

Ragout rybne z warzywami

Składniki:

Ragout rybne z warzywami

 

  • 60 dag rybnych filetow
  • cebula
  • 2 marchewki
  • 20 dag kalafiora
  • 20 dag brokulow
  • kostka bulionowa
  • 100 ml smietany
  • koperek
  • maka ziemniaczana
  • olej
  • sok z cytryny
  • sol

 

Sposób przygotowania:

Ragout rybne z warzywami
Filtety rybne skropic sokiem z cytryny. W rondlu rozgrzac olej, wlozyc posiekana cebule i zeszklic. Marchew pokroic w plasterki. Kalafior i brokuly lekko obgotowac w osolonej wodzie. Do cebuli dodac marchew, kalafior i brokuly. Wlac 1,5 szklanki wrzatku z rozpuszczona kostka bulionowa. Na jarzynach ulozyc kawalki ryby, oproszyc sola i pieprzem. Dusic 10.12 minut pod przykryciem na srednim ogniu. Pod koniec gotowania dodac smietane rozmieszana z lyzka maki i zagotowac. Ragout posypac posiekanym koperkiem. Podawac z ryzem lub pieczywem.