ankaxxx91

ankaxxx91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 89]

Ragout z białej kiełbasy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiełbasa, zielenina...... obiad.... :)

Ragout z białej kiełbasy

Składniki:

Ragout z białej kiełbasy

 

  • 70 dag białej kiełbasy
  • oliwa
  • 5 dużych pomidorów
  • 6 ząbków czosnku
  • seler naciowy
  • 1/2 szklanki bulionu
  • bazylia
  • natka
  • koperek

Sposób przygotowania:

Ragout z białej kiełbasy
Kiełbasę wrzucić na wrzątek i obgotować 2 minuty. Pokroić w kawałki ok 2-3 cm. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, zbrązowić kiełbasę na dużym ogniu i przenieść do garnka. Seler naciowy umyć, pokroić w kawałki 2-3 cm, wrzucić na patelnię i smażyć około 3 minuty, dodając w miarę potrzeby oliwy. Przełożyć seler do garnka z kiełbasą. Posiekać czosnek, natkę i koperek. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pozbawić pestek. Do garnka z kiełbasą dodać czosnek, pomidory, bulion, zieleninę, posiekaną bazylię, sól, pieprz. Dusić na małym ogniu pod przykrywką przez 10 minut. Zdjąć przykrywkę, starannie wymieszać i dusić jeszcze przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. Podawać z zieloną sałatą.