wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

rassolnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa rozgrzeje nas w chłodniejsze dni. Może być wspomnieniem z wakacji

rassolnik

Składniki:

rassolnik

 

Sposób przygotowania:

rassolnik
Rosół przygotować wg opisu na opakowaniu. Cebule obrać, pokroić , zeszklić na maśle. Ziemniaki obrać i pokroić . Dodać do rosołu razem z cebula. Gotować razem około 15 minut z liściem laurowym. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę i seler pokroić z zapałki. Szpinak oczyścić i pokroić. Dodać do rosołu i gotować kolejne 10 minut. Podawać z pokrojoną zieleniną i śmietaną. Podawać na ciepło. Smacznego.

Tagi:

szpinak