Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Ratatuja

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Może służyć jako przystawka do drugiego dania.

Ratatuja

Składniki:

Ratatuja

 

Sposób przygotowania:

Ratatuja
Obrane i wydrążone cukinie, pokroić w grubą kostkę.
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, osączyć usunąć gniazdka nasienne i pokroić w paski.
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki i podzielić na ósemki. Na patelni rozgrzać tłuszcz zeszklić na nim cebulę i czosnek. Po chwili dodać kolejno paprykę, pomidory i cukinię. Smażyć warzywa cały czas mieszając. Na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem albo cząbrem. Wierzch posypać natką pietruszki.

Tagi:

cukinia