Sposób przygotowania:
Ratatuja
Obrane i wydrążone cukinie, pokroić w grubą kostkę.
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, osączyć usunąć gniazdka nasienne i pokroić w paski.
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki i podzielić na ósemki. Na patelni rozgrzać tłuszcz zeszklić na nim cebulę i czosnek. Po chwili dodać kolejno paprykę, pomidory i cukinię. Smażyć warzywa cały czas mieszając. Na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem albo cząbrem. Wierzch posypać natką pietruszki.
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, osączyć usunąć gniazdka nasienne i pokroić w paski.
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki i podzielić na ósemki. Na patelni rozgrzać tłuszcz zeszklić na nim cebulę i czosnek. Po chwili dodać kolejno paprykę, pomidory i cukinię. Smażyć warzywa cały czas mieszając. Na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem albo cząbrem. Wierzch posypać natką pietruszki.