Sposób przygotowania:
Ravioli z sosem neapolitańskim:
Ravioli ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić , trzymać w cieple .W garnuszku podgrzać oliwę . Wrzucić na nią na moment roztarty na miazgę czosnek .Wsypać mąkę . Zalać 1 szklanką wody. Dodać przecier pomidorowy , pastę z suszonych pomidorów, oregano, kostkę bulionową . Podgotować sos , mieszając by się nie przypalił . Pierożki ravioli polać sosem , posypać świeżym oregano ( jeśli mamy ) i utartym parmezanem .Jest to spolszczona wersja oryginalnej potrawy ze względu na dostępność niektórych składników na naszym rynku.
kinga
msewka
We Włoszech w każdym bądź razie tak je nazywano.
msewka
Zapomniałam dopisać,że jak zwał tak zwał a przepis mi się podoba i oceniam na 5.
Babciagramolka
Msewka - pąs moich lic jest koloru sosu na zdjęciu . Pewnie że masz rację - Tortelini - pomroczność jasna miałam czy co ? Jak wprowadzą wreszcie opcję edytowania przepisów to poprawię .dzięki ,że zwróciłas uwagę . Ale plama .
iwi69
msewka
Tak odruchowo napisałam, jak zobaczyłam i teraz mi głupio,że Cię wprawiłam w zakłopotanie,Co najwyżej mogę się od Ciebie uczyć.Tak więc chylę czoło.
msewka
Jeszcze w Babciugramolko "k" zjadłam.Ale to patrząc na pyszny makaron.
Babciagramolka
Hi hi - anie zakrztusiłaś się tym ,, k " ? .Proponuję mówić do mnie Buniu - tak mówią do mnie wszyscy kulinarni znajomi .