jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

SUPERPRZEPIS

Razowe brownie z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 14

To pyszne czekoladowe ciasto z orzeźwiającym rabarbarem. Dodatek razowej mąki sprawdził się w 100%. Polecam!

Razowe brownie z rabarbarem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Razowe brownie z rabarbarem

CIASTO: (blaszka 30x25 cm)

Sposób przygotowania:

Razowe brownie z rabarbarem

ETAP 1

Razowe brownie z rabarbarem
Pokrojony rabarbar łączymy z cukrem

Rabarbar myjemy i osuszamy. Gotowy kroimy na kawałki około 7 mm. Pokrojony zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 30 minut by puścił sok.

ETAP 2

Razowe brownie z rabarbarem
Masło oraz czekoladę razem rozpuszczamy, studzimy.

Czekoladę łamiemy i wraz z masłem rozpuszczamy. Do rozpuszczonych składników dodajemy cukier puder. Całość chwilkę razem mieszamy by składniki się połączyły.
Tak przygotowaną masę zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.

ETAP 3

Razowe brownie z rabarbarem
Do przestudzonej masy dodajemy jajka

Następnie dodajemy do niej stopniowo jajka. Dokładnie miksujemy.

ETAP 4

Razowe brownie z rabarbarem
Do ubitej masy wsypujemy sypkie składniki

Na koniec wsypujemy mąkę oraz dodajemy proszek do pieczenia.

ETAP 5

Razowe brownie z rabarbarem
Na wyłożone ciasto wykładamy przygotowany rabarbar

Gotowe ciasto wylewamy na przygotowaną blaszkę. Na wierzchu układamy przygotowany rabarbar (po odsączeniu z soku). Brownie pieczemy około 40 minut w 180°C.
Upieczone ciasto studzimy i zajadamy:).