Sposób przygotowania:
Razowe brownie z rabarbaremETAP 1
Rabarbar myjemy i osuszamy. Gotowy kroimy na kawałki około 7 mm. Pokrojony zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 30 minut by puścił sok.
ETAP 2
Czekoladę łamiemy i wraz z masłem rozpuszczamy. Do rozpuszczonych składników dodajemy cukier puder. Całość chwilkę razem mieszamy by składniki się połączyły.
Tak przygotowaną masę zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.
ETAP 3
Następnie dodajemy do niej stopniowo jajka. Dokładnie miksujemy.
ETAP 4
Na koniec wsypujemy mąkę oraz dodajemy proszek do pieczenia.
ETAP 5
Gotowe ciasto wylewamy na przygotowaną blaszkę. Na wierzchu układamy przygotowany rabarbar (po odsączeniu z soku). Brownie pieczemy około 40 minut w 180°C.
Upieczone ciasto studzimy i zajadamy:).