Sposób przygotowania:
Jogurtowe ciasto na razowej mące z rabarbarem
Rabarbar kroimy w plasterki i posypujemy cukrem.
Składniki na ciasto miksujemy w misce przy pomocy miksera. Ciasto wykładamy na natłuszczoną tortownicę o średnicy 27 cm, układamy na nim rabarbar, a następnie posypujemy płatkami migdałowymi.
Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni ok 45-50 minut, bez termoobiegu.
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce.
Jak ciasto przestygnie zdejmujemy z tortownicy obręcz, a ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Składniki na ciasto miksujemy w misce przy pomocy miksera. Ciasto wykładamy na natłuszczoną tortownicę o średnicy 27 cm, układamy na nim rabarbar, a następnie posypujemy płatkami migdałowymi.
Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni ok 45-50 minut, bez termoobiegu.
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce.
Jak ciasto przestygnie zdejmujemy z tortownicy obręcz, a ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Nina W.