Sposób przygotowania:
Razowe naleśniki z serowym nadzieniem
Naleśniki: mąki wsypać do miski, dolać mleko, wbić białka, całość dobrze wymieszać, można krótko zmiksować, wrazie konieczności dodać odrobinę wody - konsystencja powinna być taka jak na zwykłe naleśniki. na koniec dodajemy cynamon i kardamon po ok. pół łyżeczki, w zależności od gustów :) Nadzienie: Twaróg wymieszać widelcem z jogurtem naturalnym,następnie dodajemy syrop klonowy, masło orzechowe, oraz sok z cytryny, całość mieszamy widelcem, do uzyskania gładkiej konsystencji.Naleśniki smażymy na teflonowej patelni, bez tłuszczu. Aż się lekko zrumienią - należy je delikatnie obracać - bo nie są tak zbite jak naleśniki z mąki pszennej. Na naleśniki nakładamy nadzienie, układamy maliny, zawijamy - i wrzucamy jeszcze na koło 1min na patelnie. Podajemy z ulubionym owocem. :) porcja ze zdjęcia(3naleśniki z wymienionymi dodatkami) dostarcza : B:28g W:35,5g Tł:10,4g smacznego!!