Sposób przygotowania:
Razowe pierogi z malinami
Przygotowujemy ciasto na pierogi: mąkę przesiewamy do miski, dodajemy gorącą wodę, szczyptę soli i masło. Ciasto początkowo mieszamy łyżką do połączenia się składników, a następnie zagniatamy ręcznie lub za pomocą robota.
Odstawiamy na kilkanaście minut, aby ciasto "odpoczęło". Następnie ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego kawałki za pomocą foremki lub szklanki.
Na każdym kawałku ciasta układamy porcję malin, można posypać je odrobiną cukru. Pierogi zlepiamy i wrzucamy na wrzątek. Gotujemy do wypłynięcia + 3 minuty.
Pierogi podajemy ze śmietaną i cukrem, posypujemy je także malinami.
Odstawiamy na kilkanaście minut, aby ciasto "odpoczęło". Następnie ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego kawałki za pomocą foremki lub szklanki.
Na każdym kawałku ciasta układamy porcję malin, można posypać je odrobiną cukru. Pierogi zlepiamy i wrzucamy na wrzątek. Gotujemy do wypłynięcia + 3 minuty.
Pierogi podajemy ze śmietaną i cukrem, posypujemy je także malinami.