eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Leczo Eli zapiekane w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam leczo które zapiekłam w pomidorach. Takie pomidory bardzo smakowały całej mojej rodzince.

Leczo Eli zapiekane w pomidorach

Składniki:

Leczo Eli zapiekane w pomidorach

pomidory

leczo

dodatki

Sposób przygotowania:

Leczo Eli zapiekane w pomidorach

przygotowanie leczo

Leczo Eli zapiekane w pomidorach
Przygotować paprykę cebulę pomidora i kiełbasę.

Paprykę opłukać i usunąć szypułkę z nasionami. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Pomidor sparzyć i usunąć skórkę. pokroić pomidora w kostkę. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę.

przygotowanie leczo cd

Leczo Eli zapiekane w pomidorach
Składniki lecza obsmażyć na rozgrzanym oleju.

Na patelni rozgrzać olej, dodać kiełbasę, cebulę, paprykę, pomidora i obsmażyć. Do lecza dodać keczup,przyprawy i chwilę smażyć razem.

przygotowanie pomidorów

Leczo Eli zapiekane w pomidorach
Środki pomidorów wydrążyć środki po odcięciu dołów z gałązkami.

Pomidory opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z pomidorów odciąć spody pomidorów z gałązkami.Środek pomidorów wydrążyć.

przygotowanie pomidorów cd

Leczo Eli zapiekane w pomidorach
Przygotowane leczo rozłożyć do pomidorów.

Pomidory napełnić przygotowanym leczem.

przygotowanie pomidorów cd

Leczo Eli zapiekane w pomidorach

Naczynie do zapiekania wysmarować olejem. Napełnione pomidory włożyć do naczynia i przykryć czapeczkami z gałązkami. Naczynie z pomidorami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać 30 minut.

Smacznego!