Sposób przygotowania:
Leczo Eli zapiekane w pomidorachprzygotowanie leczo
Paprykę opłukać i usunąć szypułkę z nasionami. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Pomidor sparzyć i usunąć skórkę. pokroić pomidora w kostkę. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę.
przygotowanie leczo cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać kiełbasę, cebulę, paprykę, pomidora i obsmażyć. Do lecza dodać keczup,przyprawy i chwilę smażyć razem.
przygotowanie pomidorów
Pomidory opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z pomidorów odciąć spody pomidorów z gałązkami.Środek pomidorów wydrążyć.
przygotowanie pomidorów cd
Pomidory napełnić przygotowanym leczem.
przygotowanie pomidorów cd
Naczynie do zapiekania wysmarować olejem. Napełnione pomidory włożyć do naczynia i przykryć czapeczkami z gałązkami. Naczynie z pomidorami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać 30 minut.
Smacznego!