bede.gryzc

bede.gryzc

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Red Velvet Cupcakes

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

piękne, czerwone z czapeczką z kremu budyniowego

Red Velvet Cupcakes Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Red Velvet Cupcakes

 

  • 125g mąki
  • 150g cukru
  • 60g masła w temp. pokojowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 150ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 płaska łyżka kakao
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • czerwony barwnik spożywczy

 

 

 

  • KREM:
  • ugotowany budyń waniliowy (w mniejszej ilości mleka niż pisze na opakowaniu)
  • 3/4 kostki masła
  • 1/2 szkl cukru pudru

Sposób przygotowania:

Red Velvet Cupcakes
BABECZKI: Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać jajko i ekstrakt waniliowy. W innej misce mieszamy suche składniki. Dodajemy je do masła (najpierw część suchych składników, połowę mleka, resztę suchych składników i resztę mleka) Na koniec dodajemy barwnik. U MNIE BARWNIK W PROSZKU - dałam ok 1 płaską łyżeczkę. Jeśli chcesz uzyskać bardziej czerwone babeczki możesz nie dawać kakao do środka. 175 stopni 20-25 minut KREM: masło utrzeć z cukrem pudrem, następnie łyżką dokładać OSTUDZONY budyń.
Red Velvet Cupcakes
czyż to nie wygląda pięknie - jak jeden głupi barwnik może zmienić proste ciastka
Red Velvet Cupcakes
ciasto wkładamy do 3/4 wysokości papilotki
Red Velvet Cupcakes
upieczone już są trochę ciemniejsze niż surowe ciasto, ale środek - krwistoczerwony
Red Velvet Cupcakes
moje gotowe babeczki ustrojone motylkiem z masy cukrowej

Tagi:

jajko jajka