dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Rejbak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna babka ziemniaczana.

Rejbak Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rejbak

 

Sposób przygotowania:

Rejbak
Ziemniaki obieramy i płuczemy. Ścieramy na tarce. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Słoninę kroimy w kostkę. Przesmażamy słoninę wraz z cebulą. Dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy kaszę, mleko, jajko oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wylewamy do formy i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego.
Rejbak
Ziemaniaki obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce.
Rejbak
Słoninę kroimy w kostkę i smażmy wraz z cebulą.
Rejbak
Wszystkie składniki mieszamy z ziemniakami.