Sposób przygotowania:
Relish z nektarynek, papryki i cebuli
Sposób przygotowania:
Sezam uprażyć na suchej patelni.
Nektarynki dokładnie umyć, skórkę ponacinać ostrym nożem, zanurzyć na chwilę we wrzątku, usunąć z nich skórki, wypestkować, pokroić w kostkę.
Paprykę umyć, oczyścić, usunąć pestki.
Cebulę obrać, umyć, posiekać.
Szczypior umyć i drobno posiekać.
Żelfix wymieszać z cukrem.
Wszystkie składniki przełożyć do rondla, zagotować i gotować jeszcze 5 min. Doprawić do smaku solą, kolendrą, cynamonem, imbirem, goździkami i chili.
Gorący relish nakładać do wyparzonych słoików, zakręcić szczelnie pokrywki. Słoiczki ustawić na o 5 min. do góry dnem.
Sezam uprażyć na suchej patelni.
Nektarynki dokładnie umyć, skórkę ponacinać ostrym nożem, zanurzyć na chwilę we wrzątku, usunąć z nich skórki, wypestkować, pokroić w kostkę.
Paprykę umyć, oczyścić, usunąć pestki.
Cebulę obrać, umyć, posiekać.
Szczypior umyć i drobno posiekać.
Żelfix wymieszać z cukrem.
Wszystkie składniki przełożyć do rondla, zagotować i gotować jeszcze 5 min. Doprawić do smaku solą, kolendrą, cynamonem, imbirem, goździkami i chili.
Gorący relish nakładać do wyparzonych słoików, zakręcić szczelnie pokrywki. Słoiczki ustawić na o 5 min. do góry dnem.
Pyza
A.B.
A.B.
Podejrzewam,że tak,a nawet zaryzykowałabym do pizzy po hawajsku zamiast ketchupu,ale najszybciej się dowiemy jak zrobimy i spróbujemy na własnych kubeczkach smakowych