Sposób przygotowania:
Risotto
Mięso pukamy i kroimy w kostkę o wielkości 2 cm.Cebulę kroimy w małą kostkę a marchew czyścimy i kroimy w plasterki a następnie każdy plaster na 4 części.W garnku rozgrzewamy olej , wrzucamy mięso , dodajemy pieprzu i smażymy przez 10 minut, mieszając ,mięso zarumieni się na brązowy kolor i wtedy dodajemy 100 ml wody i gotujemy pod przykryciem 10 minut .Następne 5 minut gotujemy mięso bez pokrywki do zredukowania się wody o połowę , dodajemy sól.W rondlu smażymy na oleju cebulę z marchewką mieszając przez 10 minut, następnie wsypujemy ryż wlewamy 200ml wody i dodajemy kostkę, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 10 minut , mieszając, ryż wchłonie całą wodę . Gotowy ryż wykładamy na talerz a obok nakładamy mięso z sosem posypując wszystko natką pietruszki.