Sposób przygotowania:
Risotto alla marinara
Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Oliwę wlać do rondla, dorzucić cebulę i czosnek, powoli podgrzewać na niewielkim ogniu, następnie dusić, aż zrobi się szklista i miękka. Wsypać ryż i smażyć mieszając do momentu, aż ryż wchłonie cały tłuszcz. Podlać połową wina i trzymać rondel cały czas na niewielkim ogniu. Kiedy ryż wchłonie cały płyn, dolać pozostałe wino, następnie stopniowo dolewać bulion, aż ryż będzie zupełnie miękki. Moje risotto wchłonęło dokładnie tę ilość płynu, jaką podałam , ale może się zdarzyć, że będzie to mniejsza lub większa ilość, zależnie od rodzaju ryżu. Dolewając ostatnią porcję płynu, wsypać do rondla mieszankę owoców morza oraz mieszankę Hortex Risotto Tricolore, sól, pieprz i tymianek. Ja podałam ułożone w kostkę i posypane pietruszką. Smacznego!