Sposób przygotowania:
Risotto babci emerytki
Cebulę posiekać, paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Mięso pokroić w kostkę.
Masło rozgrzać w głębokiej patelni, dodać olej, cebulę i zeszklić ją na tłuszczu. Wsypać marchewkę z groszkiem, a po chwili pokrojoną paprykę. Podlać kilkoma łyżkami bulionu, dusić przez chwilę.Dosypać wypłukany ryż, podsmażyć, a następnie podlać kilkoma łyżkami bulionu. Gotować na małym ogniu ok 20-25 minut, co jakiś czas podlewając bulionem i co jakiś czas mieszając wszystko. Kiedy ryż będzie prawie miękki, posypać po wierzchu startym parmezanem, ziołami, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby dosolić potrawę.
Masło rozgrzać w głębokiej patelni, dodać olej, cebulę i zeszklić ją na tłuszczu. Wsypać marchewkę z groszkiem, a po chwili pokrojoną paprykę. Podlać kilkoma łyżkami bulionu, dusić przez chwilę.Dosypać wypłukany ryż, podsmażyć, a następnie podlać kilkoma łyżkami bulionu. Gotować na małym ogniu ok 20-25 minut, co jakiś czas podlewając bulionem i co jakiś czas mieszając wszystko. Kiedy ryż będzie prawie miękki, posypać po wierzchu startym parmezanem, ziołami, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby dosolić potrawę.
luna
mysza13k
eli_555
kasik12
montajka
dusia30
ewa19614
clivia01
gosiczek821
ewa19614