Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

risotto dla jaroszy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne danie. smacznego!

risotto dla jaroszy

Składniki:

risotto dla jaroszy

 

  • 1 szkl ryżu
  • 1 por
  • 1 paczka mrożonych warzyw
  • 2 strąki papryki
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • papryka mielona
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

risotto dla jaroszy
Ryż opłukać na sitku i zalać gorącą, osoloną wodą, a następnie gotować około 15 minut. Ryż powinien być ugotowany na sypko. Do ryżu dodajemy mrożone warzywa, pokrojony w piórka por oraz paprykę obraną z gniazdek nasiennych i pokrojoną w paski. Razem wszystko wymieszać i gotować pod przykryciem około 5 minut. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i papryką mieloną. Przed podaniem należy posypać drobno pokrojoną zieloną pietruszką.