Sposób przygotowania:
Risotto pomidorowe
1 Pomidory oblewamy wrzątkiem, obieramy i kroimy na cząstki. Cebule i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy (trochę odkładmay do dekoracji)
2 Pomidory i cebule wkładamy do garnka i miksujemy na jednolitą mase. Dodajemy natkę pietruszki i czosnek, ponownie miksujemy
3 Oej wlewamy do dużgo garnka (dno musi być przykryte) i rogrzewamy. Wkładamy zmiksowane warzywa i na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia, mieszając. Wlewamy wodę i przyptawiamy łyżeczka soli oraz pieprzem. Mieszamy i poownie zagotowujemy.
4 Wsypujemy ryż, dokładnie mieszamy i przykrywamy. Gotujemy na małym ogniuy ok 15 min, aż ryż całkowicie wchłonie płyn
5 Risotto pomidorowe wykładamy na talerze i od razu podajemy. Danie dekorujemy rezstą pietruszki
2 Pomidory i cebule wkładamy do garnka i miksujemy na jednolitą mase. Dodajemy natkę pietruszki i czosnek, ponownie miksujemy
3 Oej wlewamy do dużgo garnka (dno musi być przykryte) i rogrzewamy. Wkładamy zmiksowane warzywa i na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia, mieszając. Wlewamy wodę i przyptawiamy łyżeczka soli oraz pieprzem. Mieszamy i poownie zagotowujemy.
4 Wsypujemy ryż, dokładnie mieszamy i przykrywamy. Gotujemy na małym ogniuy ok 15 min, aż ryż całkowicie wchłonie płyn
5 Risotto pomidorowe wykładamy na talerze i od razu podajemy. Danie dekorujemy rezstą pietruszki