Sposób przygotowania:
Ryż z warzywami 5
Cukinię umyć i pokroić w słupki. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w słupki. Paprykę umyć i pokroić w słupki. Grzyby mung pokroić w słupki. Cebulę umyć obrać i pokroić w piórka. Ryż ugotować na sypko z odrobiną soli. Do patelni dodać olej i rozgrzać na ogniu. Następnie dodać marchewkę i mieszając chwilę smażyć. Następnie do patelni dodać cebulę i smażyć, mieszając. Następnie dodać grzyby mung i smażyć cały czas mieszając potrawę. następnie dodać paprykę. Na końcu dodać cukinię i chwilę smażyć, mieszając doprawić do smaku sosem sojowym, chilli, solą i pieprzem. Następnie dodać ugotowany ryż i mieszając, smażyć potrawę, aż do połączenia się składników. Warzywa w daniu powinny chrupać. Na końcu danie można skropić sokiem z cytryny.