Sposób przygotowania:
Risotto wegetariańskie
Kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie, a następnie odcedzić. Ryż ugotować. Kukurydzę odcedzić. Pomidory, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. Na dużej, najlepiej głębokiej patelni (może być wok) rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulę i pieczarki, dodać sói i pieprz do smaku. Smażyć około 10 minut na niezbyt dużym ogniu, a następnie dodać ugotowaną kapustę, pomidory, kukurydzę i podsmażać jeszcze na małym ogniu około 15 minut, ciągle mieszając, aby warzywa puściły soki i odparowały. Na koniec dodać ugotowany ryż i smażyć jeszcze około 5 -10 minut ciągle mieszając, aby się nie przypaliło. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Przełożyć do garnka i przykryć pokrywą.
satina6
jovi
Może trzeba było pozwolić trochę warzywom odparować na patelni, jako zupę bym tego nie określiła :) dziękuję za komentarz ;)