halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Risotto z grzybami i mięsem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne danie z ryżem na obiadek. Idealne urozmaicenie jadłospisu.

Risotto z grzybami i mięsem.

Składniki:

Risotto z grzybami i mięsem.

 

  • 2 szklanki ryżu
  • 8 sztuk suszonych grzybów
  • 3 szklanki rosołu
  • 30 dag gotowanego mięsa
  • 3 łyżki oliwy
  • cebula 1 sztuka
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Risotto z grzybami i mięsem.
Do wysokiego rondla wlewamy oliwę , dodajemy posiekaną cebulę , szklimy , wsypujemy ryż.Zalewamy gorącym rosołem i cały czas mieszamy . Gotujemy grzyby , wywar wlewamy do ryżu , grzyby kroimy i dodajemy do ryżu, cały czas mieszamy . Mięso pokroić w kostkę, dodać do ryżu.Ryż mieszamy ,aż wchłonie rosół.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.