Sposób przygotowania:
Risotto z kurczakiem i cukinią
Brukselkę myjemy obieramy z brzydkich liści. Brukselkę obgotowujemy w lekko osolonej wodzie .Cukinie dobrze myjemy nie obieramy kroimy w kosteczkę . Marchewkę obieramy . Cebulę białą obieramy z łupiny siekamy ,czosnek obieramy wyciskamy . Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i marynujemy w sosie sojowym słodkiej papryce ok 120 min . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę ,wyciśnięty czosnek. Dodajemy drobno pokrojoną marchewkę,pokrojoną cukinię smażymy. Dodajemy pokrojonego kurczaka -smażymy Dodajemy ryż mieszamy. Smażymy ok 5 min . Zalewamy bulionem ,zmniejszamy płomień . Po ok 10 min dodajemy brukselkę . Jeszcze chwilę dusimy ,doprawiamy solą i pieprzem do smaku .