Sposób przygotowania:
Risotto z kurczakiem i czerwoną fasolą
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie wyjmujemy z rondla.
Cebulę oraz paprykę kroimy w kostkę, pora w półplasterki.
Do rondla, w którym smażyliśmy kurczaka, dodajemy łyżkę oliwy i szklimy cebulę oraz pora. Następnie dodajemy paprykę i podsmażamy jeszcze przez 3 minuty.
Wlewamy bulion, dodajemy sok z cytryny, czerwoną fasolę oraz ryż. Dodajemy również pokrojone w kostkę pomidory oraz kurczaka. Dusimy pod przykryciem 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przyprawiamy danie pieprzem, solą i papryką ostrą. Dusimy jeszcze 7-8 minut, do momentu, aż ryż będzie miękki. Pod koniec dodajemy natkę pietruszki.
Cebulę oraz paprykę kroimy w kostkę, pora w półplasterki.
Do rondla, w którym smażyliśmy kurczaka, dodajemy łyżkę oliwy i szklimy cebulę oraz pora. Następnie dodajemy paprykę i podsmażamy jeszcze przez 3 minuty.
Wlewamy bulion, dodajemy sok z cytryny, czerwoną fasolę oraz ryż. Dodajemy również pokrojone w kostkę pomidory oraz kurczaka. Dusimy pod przykryciem 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przyprawiamy danie pieprzem, solą i papryką ostrą. Dusimy jeszcze 7-8 minut, do momentu, aż ryż będzie miękki. Pod koniec dodajemy natkę pietruszki.