Sposób przygotowania:
Risotto z mięsem z udźca indykaETAP 1:
Mięso kroimy w kostkę. Cebulę po obraniu i umyciu kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i cebulę,
doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy.
Jak cebula już się zeszkli, to dorzucamy groszek (może być mrożony, byleby nie był z puszki).
ETAP 2:
Dosypujemy ryż i przez kilka chwil mieszamy i dolewamy wino.
W rondelku, na palniku obok podgrzewamy bulion.
ETAP 3:
Jak całe wino zostanie już wchłonięte, do zaczynamy stopniowo dolewać bulion.
Dolewamy jedną łyżkę wazową, mieszamy, czekamy aż ryż wchłonie płyn i dopiero dolewamy kolejną.
ETAP 4:
Na samym końcu, jak ryż już będzie miękki, dodajemy starty ser (zostawiamy trochę do posypania potrawy na talerzu).
Całość dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku i nakładamy na talerze i posypujemy odrobiną parmezanu.