Sposób przygotowania:
Risotto z piersią kurczaka
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić warzywa, dusić do miękkości.
Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na sypko.
Pierś z kurczaka, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, posypać przyprawą gyros, smażyć do miękkości mięsa.
Wszystkie składniki połączyć, postawić garnek na słabym ogniu, chwilę poddusić.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na sypko.
Pierś z kurczaka, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, posypać przyprawą gyros, smażyć do miękkości mięsa.
Wszystkie składniki połączyć, postawić garnek na słabym ogniu, chwilę poddusić.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.