Sposób przygotowania:
Pomidorowe risotto z mięsem mielonym
Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy ryż do risotto. Smażymy go do momentu aż ziarna ryżu staną się szkliste. Wówczas zalewamy go chochlą bulionu i smażymy dalej. Gdy ryż wchłonie bulion wlewamy kolejną chochlę. Postępujemy tak do momentu aż ryż będzie miękki. W między czasie na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula będzie gotowa dodajemy mięso mielone i smażymy do momentu aż się zarumieni. Wówczas dodajemy pomidory w puszce, koncentrat i bazylię i smażymy tak długo, aż część płynu wyparuję i sos zgęstnieje. Ser ścieramy na tarce i dodajemy go do ryżu pod koniec smażenia. Gdy ryż będzie gotowy dodajemy do niego podsmażone mięso z sosem i mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Od razu podajemy, Życzę smacznego ;)
triplecripplecooker
następnym razem lepiej sie przygotuję i zrobię zgodnie z przepisem !