Sposób przygotowania:
Risotto z podgrzybkami
W rondlu rozpuściłam po 1 łyżce masła i oleju, wrzuciłam pokrojoną w kosteczkę cebulę, podsmażyłam mieszając przez 2 minuty. Następnie dorzuciłam opłukany pod bieżącą wodą ryż, lekko posoliłam i smażyłam kolejne 2 minuty mieszając. Następnie wlałam wino i gotowałam, aż się zredukowało. Później stopniowo dolewałam bulion, po ½ szklanki, przy czym po ok. 10 minutach wrzuciłam obgotowane grzyby. Za każdym razem czekałam z dolaniem bulionu, aż wlany wcześniej zostanie wchłonięty. Czynność powtarzałam do momentu, gdy ryż zrobił się miękki (jeśli zabraknie bulionu można posilić się wodą). Na koniec dodałam starty ser oraz sporą ilość świeżo zmielonego pieprzu i całość wymieszałam. Na talerzu posypałam posiekaną natką pietruszki.