Sposób przygotowania:
Risotto z porem i kurczakiem
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Oprószamy pieprzem i solą. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy przez około 5 minut, a następnie zdejmujemy na ręcznik papierowy. Pora kroimy w półplasterki i wrzucamy na oliwę, na której smażyliśmy kurczaka. Dusimy, aż por stanie się szklisty.
Dodajemy ryż do risotta, mieszamy. Dodajemy również kurczaka oraz paprykę pokrojoną w paseczki. Podlewamy bulionem, przykrywamy i dusimy, aż ryż będzie miękki. W trakcie duszenia uzupełniamy bulion i mieszamy od czasu do czasu.
Na koniec przyprawiamy danie świeżo zmielonym pieprzem, solą oraz papryką ostrą.
Smacznego.
Dodajemy ryż do risotta, mieszamy. Dodajemy również kurczaka oraz paprykę pokrojoną w paseczki. Podlewamy bulionem, przykrywamy i dusimy, aż ryż będzie miękki. W trakcie duszenia uzupełniamy bulion i mieszamy od czasu do czasu.
Na koniec przyprawiamy danie świeżo zmielonym pieprzem, solą oraz papryką ostrą.
Smacznego.
CORAL