Sposób przygotowania:
Risotto z kurczakiem dynią i poremETAP 1:
Fileta myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, oprószamy solą oraz ziołami włoskimi do smaku, przesmażamy 3 minuty w głębokiej patelni na oliwie.
ETAP 2:
Do mięsa dodajemy pokrojony w kostkę por i dynię oraz dodajemy masło i przeciśnięty przez praskę czosnek,całość dusimy chwilę mieszając od czasu do czasu.
ETAP 3:
Następnie wsypujemy ryż arborio.
ETAP 4:
Zalewamy połową rosołu, mieszamy, gotujemy na wolnym ogniu, w trakcie gotowania dodać resztę rosołu w razie potrzeby, aż ryż wchłonie cały płyn i będzie miękki ale nie rozgotowane, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, przed podaniem na talerzu posypać startym drobno cheddarem, podawać natychmiast.
misia5
2milutka
Dziękuję bardzo :)
Megi-