laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Risotto z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Same witaminy których teraz brakuje

Risotto z warzywami

Składniki:

Risotto z warzywami

 

  • 2 szkl ryżu
  • opakowanie mrożonych warzyw
  • por szkl bulionu z kostki
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • pieprz sól i wegeta

 

Sposób przygotowania:

Risotto z warzywami
Por przekroić wzdłuż i pokroić . W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć por .Dodać ryż i razem smazyć cały czas mieszając.
Wlać bulion warzywny .Ryż gotować na małym ogniu około 20 minut.
Mieszankę warzywną dusić na maśle kilka minut.Dodać trochę wody i przyprawić .Odparować płyn i dodać ryż . Wszystko wymieszać ,dodać starty ser i jeszcze przyprawić Można podawać z gotowaną piersią z kurczaka